top of page

 

Na mijn studies als kinesitherapeut afgerond te hebben in 1981 ben ik meteen aan de slag gegaan in een ziekenhuis voor psychiatrie en neurologie in Keulen. Daar deed ik vooral ervaring op in bewegings- en relaxatietherapie en neuromotorische methoden van Bobath en Voijta om patiënten met hersentraumata te revalideren.

 

Na 4 jaar ben ik aan de Vrije Universiteit Brussel gaan bijscholen in het domein kinesitherapie en motorische revalidatie en volgde ik vele bijkomende opleidingen aan diverse scholen en opleidingscentra in de behandeling van stressgerelateerde en psychosomatische klachten, depressie, burn-out, fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom, faalangst, hooggevoeligheid, ...

 

Maar ook de  behandeling van de ouder wordende mens met zijn vaak complexe ziektebeelden, dementie, palliatieve zorg en stervensbegeleiding boeiden me enorm en zijn  een permanent studiedomein geworden dat ik, meer dan 30 jaar (tot 02/2019), met veel liefde en geduld toegepast heb in woon-en zorgcentra.

 

Sinds 2001, na een 3-jarige opleiding in de Kritische Ontwikkelings-begeleiding, begeleid ik ook kinderen met leer-en gedragsmoeilijkheden, concentratieproblemen, dyslexie, dyscalculie, huilbaby's, reflux, ontwikkelingsproblemen, Ad(h)d, autisme, enz...

Dit heeft mijn inzicht in zowel cognitief als affectief gedrag enorm verrijkt, maar het is dankzij de Integrale Evolutiecoaching dat ik nu ook de bijzondere kwaliteiten van hedendaagse kinderen heb ontdekt en leren begrijpen.

Het is iedere keer weer een boeiende ontdekkingstocht om samen met hun ouders, eventueel leerkrachten en zorgcoördinatoren van de school, te leren kijken naar hun specifieke eigenheid en hoe wij, volwassenen, die kwaliteiten in deze (harde) wereld  kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling.

 

In 2009 heb ik me intensief toegelegd op de opleiding 'Integrale Evolutiecoach' en dit heeft mijn inzicht in de mens en zijn functioneren vanuit een universele visie uitgebreid en vooral  spiritueel verdiept.

 

In 2015 rondde ik een 2-jarige opleiding 'Postgraduaat Orthomoleculaire Gezondheidszorg' met succes af. De doorgedreven kennis over fysiologische en biochemische processen van het menselijk lichaam, alsook over gezonde voeding en het effect van voeding- en voedingssupplementen ondersteunt de behandelingen. De bedoeling is het lichaam te detoxen (zuiveren), remineraliseren en revitaliseren door de voedingsstijl aan te passen zodat klachten na verloop van tijd vanzelf verdwijnen of verminderen.

2017: Getuigschrift Cranio-Connectieve therapie aan ICZO Antwerpen.

Docent: Luc Van Eupen

2018: Erkenning bijzondere beroepsbekwaamheid in de pediatrische kinesitherapie


05/2018 'Kaakgewrichtsdysfuncties' aan het ICZO te Antwerpen. Docent: Luc Van Eupen 

12/2018: Deep Tissue Technieken aan ICZO Antwerpen. Docent: Tom De Prest

12/2018: Erkend getuigschrift 'Referentiepersoon dementie' aan het Expertisecentrum voor dementie Vlaanderen.

05/2019: 'Voeding en Kanker' aan het OTCG (Opleidingsinstituut Traditionele Chinese Geneeswijzen in Antwerpen. Docent: Dolf Chin See Chong

07/2019: Zertifikat (certificaat) 'The Dr Bengston Energy Healing Method'

behaald aan het IAK GMBH-Forum International te Kirchzarten bij Freiburg (Duitsland). Docent: Dr W. Bengston.

09/2020: 'Gewrichtsklachten' aan ICZO Antwerpen. Docent: Bioloog Gabriël Devriendt.


10/2020: 'Migraine' aan ICZO Antwerpen. Docent: Bioloog Gabriël Devriendt.

12/2020: 'Borsttumoren'. Symposium georganiseerd door Nutriphyt. Docent: Bioloog Gabriël Devriendt.

03/2021: 'Immuniteit en infectieziekten' aan ICZO Antwerpen. Docent: bioloog Gabriël Devriendt.

 

11/2020 - 11/2021: 1-jarige Opleiding tot Kinecoach Oncologie. Een samenwerking tussen UZ Leuven, UZ Antwerpen, VU Brussel en kinevereniging Axxon.

 

bottom of page