top of page

Relaxatie- en ademhalingstherapie

 

Stress zorgt voor overbelasting van het zenuwstelsel en put de psyche en het organisme uit.

Dokter H. Selye bewees hoe stress inwerkt op bepaalde delen van de hersenen waardoor het weerstands-vermogen onder druk komt te staan.

Blijft dit aanhouden, dan ontstaat het Algemeen Adaptatiesyndroom met:

moedeloosheid en uitputting, lastige emoties en diverse pijnen, concentratieverlies en slapeloosheid, ademhalingsstoornissen en hartkwalen, rug- en nekklachten, psychische problemen en depressie, Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS) en burn-out ...

 

Door zachte hands-on technieken op het lichaam wordt een toestand van diepe stressrelease gecreëerd in het zenuwstelsel.

Hierbij wordt o.a. gewerkt rond het CRI of cranial rhythmic impulse, aangevuld met technieken uit andere disciplines zoals fascia-en viscerale therapie, ademhalingstechnieken, ... met aandacht voor diverse contactvaardigheden en het ontwikkelen of optimaliseren van het lichaamsbewustzijn bij de patiënt.

 

Eenmaal meer balans ontstaat in het zenuwstelsel en het weerstandsvermogen verbetert, herwint de patiënt zijn vitaliteit en kan hij/zij met het nieuwe bewustzijn en contactvaardigheden moeilijke situaties in zijn /haar leven stilaan aanpakken en bewuste keuzes maken, zodat hij/zij niet meer het gevoel heeft er machteloos aan overgeleverd te zijn.

groene-zenn-stones-150x150.jpg
bottom of page