Alle reacties zijn waarheidsgetrouw uit mails van patiënten overgenomen, maar voor de privacy werden uiteraard geen namen vernoemd.

 

... Ik had bij mijn huisarts bloed laten afnemen om de cholesterol, suikers enz... te laten controleren. En, wonder boven wonder : jarenlang heb ik nooit zo'n positieve waardes gekend. Cholesterol spectaculair gedaald, suikers oké, vetten oké ... Jouw voedingstips zijn  blijkbaar ingeslagen als een bom. Ik ben daar zeer tevreden mee, ik had dat nooit verwacht. Dat geeft me uiteraard een extra stimulans om vol te houden. Ik ben je echt dankbaar voor de gouden tips en begeleiding die je me gegeven hebt.

.....Nog eens bedankt voor je "wonderhanden" én je "luisterend" oor.  Jij bent de enige in dit verhaal (dokter/ vorige kiné/ ziekenhuis) die echt luistert.... Nog eens fel bedankt voor al je wijze raad en hulp Gerda. 

 

.....Vorige maandag, toen H. van bij jou kwam, heeft ze meteen naar ons getelefoneerd.  Zingend en fluitend was ze naar huis gereden, zei ze. En er volgde een woordenvloed ... met niks dan positiefs over jou… en dat je haar opnieuw energie had gegeven....  Het heeft haar enorm veel deugd gedaan.  

 

.....Wat ik je nog zeggen wou :

Vrijdag, op weg naar jou, zei ons meisje  in de auto : “Gerda heeft mij toch wel hard voortgeholpen, met de problemen die ik had”.  En ze stond erop om zelf haar pakje en de bloempjes af te geven.  Misschien vond jij dat vanzelfsprekend,  maar ik kan je verzekeren dat dit toch wel zéér uitzonderlijk is.  Zoiets wou ze tot nu toe nooit doen.  Hiermee wil ik maar even illustreren dat er een hele weg is afgelegd, en dat jij waarschijnlijk toch wel een bijzonder plaatsje in haar hartje gekregen hebt. 

Wij waren destijds op zoek naar een therapie waar onze dochter zich goed bij zou voelen, en dat hebben we bij jou zeker gevonden.  Ze is in ieder geval enorm opengebloeid. Die opmerking krijg ik nog regelmatig.

Dus wil ik je enorm bedanken, omdat we bij jou terecht konden, en omdat je zo je best deed om zo veel mogelijk uit ons meisje te halen.

En ik wil jou ook bedanken omdat je elke keer opnieuw met een glimlach en eindeloos geduld aan jouw half uurtje met haar begon.....

 

..... Een bedankje voor jou omdat ik vind dat jij een bijzondere  persoon bent. Bovendien heb je mij in al die jaren bewust en/of onbewust al zoveel bijgebracht, terwijl het toch eigenlijk de kinderen waren die bij jou in behandeling zijn/waren en niet ik ! ...

 

..... Ik heb geleerd om moeilijke situaties in mijn leven te herkennen, te accepteren, los te laten en het leven te ontdekken zoals het voor mij bedoeld is. Ik ben heel dankbaar dat ik je heb mogen ontmoeten....

 

. . . .Mijn man en ik willen je bij deze nogmaals heel erg bedanken voor al de goede zorgen die je aan onze zoon hebt besteed. Wij zijn enorm gelukkig te zien hoe ons kind opengebloeid is en zelfzeker is geworden.

 

 

.... Ik was gisteren dood-, doodmoe toen ik naar jou kwam, maar wat een verhelderende avond was dat voor mij !!!! Echt waar ! Vooral in jouw eerste uitleg vond ik heel veel van mezelf.  Maar ook het verdere verloop van de avond geeft me een heel andere kijk op alles.

Kan het echt zo, vraag ik mij dan af ? Kan je echt veranderen op zo een zachte, rustgevende, liefdevolle manier...zonder harde zelfverwijten...zonder dat ik altijd kwaad moet zijn op mezelf om mijn verkeerde reactie door o.a. mijn gebrek aan zelfvertrouwen enzo ? Ik begin, denk ik wel, hoe langer hoe beter te zien en te 'voelen' waar ik naartoe moet. Dankjewel  Gerda, voor gisteren en al de rest ....

 

 

... Die dag  ben ik me er erg  bewust van geworden hoe enorm onze zoon is gegroeid en hoe goed dat hij het nu doet. Hij heeft nog steeds zijn uitspattingen en zijn koppige gedrag is ook niet altijd vreemd, maar dankzij jou hebben mijn man en ik ook geleerd om er samen consequent mee om te gaan. Daarom wou ik je nogmaals bedanken voor de weg die we voor een stukje samen hebben afgelegd. We zijn allemaal enorm gegroeid en we doen het, al zeg ik het zelf, heel goed ! ...
 

... Onze dochter zei gisteren over de laatste keer dat we bij jou waren:
 "Toen ik op de bank lag, met mijn ogen dicht, was het donker, alsof ik in de schaduw van een boom lag of zo ! Dan begon Gerda met de behandeling, en werd het plots licht voor mijn ogen. En ik dacht, hey de zon komt erdoor ! Dat kon natuurlijk niet, want ik lag binnen, op de bank van Gerda. Maar het was echt een zalig gevoel !"